!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • In memoriam BUCZ HUNOR

  Kedves Barátaink! Kedves Nézőink!

  Mindnyájan, akik szerettétek és tiszteltétek Bucz Hunort!

  Engedjétek meg, hogy a Bucz-család és a Térszínház nevében, Bucz Hunor fiaként írjak Nektek. Mint már bizonyára értesültetek róla szeretett Édesapám 2022. március 3-án elhunyt. Karizmája, lelkisége, tudása és bölcsessége pótolhatatlan, hiánya hatalmas űr a család, a Térszínház és – talán nem túlzás – a magyar kulturális élet egésze számára. Időbe telik míg ocsúdunk, de Édesapám végakarata szerint, a Térszínház folytatja a munkát. Éltetjük az örökséget, dolgozunk a hagyaték feltárásán és feldolgozásán.

  Édesapám részletesen rendelkezett a búcsúztatásáról. A temetés április végén lesz, gyermekkori és ifjú éveinek helyszínén, Debrecenben. Azt szerette volna, ha a lehető legszűkebb családi körbenpuritán módon temetik el. Ezt teljesítjük, azonban feladatunknak érezzük, hogy mások számára is lehetőséget biztosítsunk a méltó búcsúzásra, ezért 2022. május 2-án (hétfőn) 19 órai kezdettel In memoriam Bucz Hunor címmel a Térszínházban emlékestet szervezünk. Verseit, novelláit mondjuk, kedvenc dallamait énekeljük, interjúrészleteit vetítjük. Életének meghatározó korszakaihoz kapcsolódva beszédekre kerül sor. Az est végén leróhatjuk kegyeletünket a színházteremben kialakított emlékhelynél.  Az elhelyezett virágokat másnap, azaz május 3-án, autókonvojjal szállítjuk Debrecenbe, a sírhoz.

  Emlékest.png

  Ugyan a temetést Édesapám szűkkörűre tervezte, de szerette volna, hogy nyughelye hollétéről mindenki pontos tájékoztatást kapjon. Az volt a célja, hogy egy nagy létszámú, egyszeri gyászmenet helyett, kinek-kinek egy debreceni kirándulással egybekötött, szép és személyes élményekkel teli nap legyen a sírjához való ellátogatás. Ezért az emlékesten tájékoztató kártyákat osztunk ki, amelyeken feltüntetjük a nyughely pontos helyét, térképpel együtt. Ha valaki nem tud eljönni az emlékestre, akkor május 2-a után, e-mailben is igényelhet ilyen kártyát.

  Játszóhelyünk kamara méretű, de fontosnak érezzük, hogy ott emlékezzünk meg Édesapámról, hiszen számára a Térszínház terme maga volt a templom. A szűkös befogadóképességet a Zichy-kertben felállított sátorral kompenzáljuk, ahol vetítő segítségével, élőben fogjuk közvetíteni a színházteremben zajló eseményeket. Így mindenkinek jut hely. Köszönjük, ha az emlékesten való részvételi szándékotokat előre jelzitek a Térszínház elérhetőségein.

  Végezetül, szeretnénk megkérni Benneteket, hogy küldjetek Édesapámról nálatok fellelhető képeket, dokumentumokat! Írjátok le hozzá kötődő élményeiteket, emlékeiteket, gondolataitokat!

  Édesanyám, bátyám, az egész család, a Térszínház társulata és minden gyászoló nevében köszönjük együttérző üzeneteiteket, és mindazt a támogatást, amit kapunk tőletek. Engedjétek meg, hogy egy Édesanyám által fellelt Bucz Hunor-gondolattal zárjam soraimat:

   „Egyszer majd az őrtüzek egy tűzgömbbé egyesülnek, 
  hogy nem válogatva minden irányba sugározzák a meleget, 
  a fényt és az életet. Fölöttünk köröz a kerecsensólyom.”

  Szeretettel:
  Bucz Magor

 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Páskándi Géza:   A vigéc
 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

{tab=1 százalék!}

1% 1% 1% 1% 1% 1% 1% DÖNTÉS 1% 1% 1% 1% 1%1%


Tisztelt Nézőink!
Kedves Mindannyian!


A Térszínház Egyesület 1990 óta működő, 2011-től közhasznú civil szervezet.
Ezúton is köszönjük a támogatását azoknak, akik 2020-ban adójuk 1%-át a Térszínház Egyesület működésére szánták. Ezt az összeget, a Térszínház Egyesületnek juttatott 132755 Ft-ot, azaz Százharminckettőezer-hétszázötvenöt Ft-ot teljes egészében a Térszínház működésére költöttük.


Tisztelt Nézőink!
Kedves Mindannyian!
- akik örömmel vettek részt a Térszínház előadásain-


Az idén is ki-ki szabadon dönthet 2021. évi személyi jövedelemadójának 1%-áról.
Vagy az Ön által érdemesnek ítélt közösségi célra megajánlott, így például a Térszínház működésére fordítható az Ön jövedelemadójának 1%-a, vagy ha nem a közösségi célra ajánlja jövedelemadójának 1 %-át, akkor automatikusan a központi költségvetésé lesz.
Reményünk az, hogy személyi jövedelemadójának 1%-val Ön a TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET, MINT KÖZHASZNÚ CIVIL SZERVEZET működését támogatni kívánja.


Támogatását a következő formában teheti meg:


Az adóhatóságnak meg kell adnia a Térszínház Egyesület nevét és adószámát.
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42

Derűt és jó egészséget kívánunk, türelmet és békességet.


Budapest, 2022. 05. 10.


                                                   Máté Tóth Zsuzsánna
    a Térszínház Egyesület közhasznú civil szervezet elnöke és a Térszínház társulata

 

 

 

 TÁMOGATÓK:

EMMI logó   A Magyar Művészeti Akadémia 2013. évi pályázati felhívása

 

 Obudalogo
 
  


AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA
A MAGYAR MŰVÉSZETI AKADÉMIA
ÓBUDA ÖNKORMÁNYZATA
AZ NKA ELŐADÓ-MŰVÉSZETI KOLLÉGIUMA Köszönjük a következőknek a segítséget és a felajánlásokat, amivel 2009. Karácsonyán a vörös iszap sújtotta Tüskevár lakóit megajándékozták:

Adamis Gábor
Baranyai Szilvia
Berzsenyi Eszter tanárnő és tanítványai,
a Budai Ciszterci Szt. Imre Gimnázium tanulói
Bús Balázs polgármester úr
Cser Péter- Kaszás Imre
Erkel Ferencné
Dér Mária
Hedry Mari
Hét Krajcár Kiadó Benke László
Illés Zoltán
Kádár József és kedves felesége, Noémi
Kovács Ilona tanárnő, Magyar Zsolt tanár úr
és tanítványaik, a Szent István Gimnázium tanulói
Korompay Gábor és családja
Ligeti András
Magyar Kultúra Alapítvány
Misley Judit
Mészöly Géza és Katika
Dr. Molnár Péter
Oláh János, a Magyar Napló főszerkesztője
Seres György és kedves felesége Seres-Pittlik Tímea
Szalai László a Fáy András Műszaki
Szakközépiskola műszaki igazgató-helyettese és tanítványai
Dr. Szalay Júlia
Székely Gábor
Szolnoki Szigligeti Színház
Tüskés Tünde és Tóth István
Vadas János
Vörös László

Külön köszönjük

AGGHÁZYNÉ JUDIK ESZTER
DR. BARABÁSSY KATALIN
DR. BÖSZÖRMÉNYI KRISZTINA
BÉRCI ATTILA
BOTOS KATALIN
CSÉPÁNY JÓZSEF
D
R. FARKAS LÁSZLÓ PÁL
JUHÁSZ ISTVÁN
KATONA MÁRIA
MÁTYUS ZOLTÁN
SARLÓS GYULA
DR: SZEMEREYNÉ
NAGY MELINDA
SZÉCSÉNYI JUDIT
VASQOEZ BT
ZOLL 2002 VÁMÜGYNÖKSÉG

által 2007-ben nyújtott egyszeri támogatást

.