!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • 50 éves a Térszínház
  50 éves a Térszínház

  1969 - 2019

 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

Liszt Ferenc Kamarakous
Az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, akik a Zeneakadémián bemutatják Bucz Magor Différance című zeneművét.

Tisztelt Barátaink!
Kedves Mindannyian!

Derűt, egészséget kívánok levelemhez.

Ajánlom figyelmetekbe az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, Debussy halálának 100. évfordulójához kapcsolódó koncertjét, amely 2018. március 9.-én (pénteken), 19.00-kor a Zeneakadémia Solti György Kamaratermében lesz.

A hangversenyen szerepel a Térszínház tagjának, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatójának, Bucz Magornak, Différance című vegyeskarra, trombitára, dobra és bariton szólóra komponált műve.

Jegyek 1200 Ft-os áron válthatók a Zeneakadémia jegyirodájában, vagy online a következő linkre kattintva: http://zeneakademia.hu/hu/klasszikus/-/program/uj-liszt-ferenc-kamarakorus-20180309-1900

Kedves Mindannyian!

Az Apollinaire-t és Radnótit együtt láttató zenemű ősbemutató lesz.

Olvassátok szeretettel Magor bevezetőjét a következő hivatkozásra kattintva: Différance - előszó

A közös zenei élmény reményében, üdvözlettel:
Bucz Hunor