!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Páskándi Géza:   A vigéc
 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

Az este és éjszaka tárgykörében fogant zeneművek és irodalmi alkotások.

Est ej boritokep page 001

A Térszínház - Hang(s)zó Zenei Műhely előadásán az este és éjszaka tárgykörében fogant zeneművek és irodalmi alkotások hangoznak el. A napfény hiánya - paradox módon - ahelyett hogy egyhangúvá tenné ezeket a napszakokat, éppen, hogy a sokszínűségnek ad teret. Az est és éj lehet bensőséges, intim: bőrünkön érezhetjük a kandalló melegét, ábrándozhatunk a gyertya vagy olajlámpás fényénél, átélhetjük a szerető családi idillt vagy épp a szerelmi szenvedélyt. Ugyanakkor lehet misztikus, titokzatos is: a hold fénye képes minket megbabonázni, csakúgy mint a vonyító farkasokat, ilyenkor könnyebben elragad az álom és a káprázat, a fantáziák birodalma. Ugyanakkor az ijedtség is úrrá lehet rajtunk: a sötét sikátorban járva megfagyhat bennünk a vér, a természetben pedig, a bagolyhuhogás és a vadak lábai alatt reccsenő faágak hangjai közepette, elveszettnek, magányosnak érezhetjük magunkat. Nem véletlen, hogy ez a tematika gyakorta ihletője és kerete a kultúrtörténet számos remekművének. Előadásunkon nem csak arra vállalkozunk, hogy az este és éjszaka tárgykörében fogant zeneműveket és irodalmi alkotásokat egy műsorba foglalva bemutassuk, hanem arra is, hogy felfedezzük a színház- és zeneművészet együtthatásában rejlő lehetőségeket.

Est ej plakat page 003
 
 
Közreműködők:
🔹 Magyar Szilvia (mezzoszoprán)
🔹 Farkas Alexandra (szoprán)
🔹 Gál Kinga (gordonka)
🔹 Riesz Péter (gitár)
🔹 Gelencsér Gergely (zongora)
🔹 Bucz Magor (zongora)
🔹 Szamosvári Gyöngyvér (színművész)
🔹 Kovács J. István (színművész)
🔹 Tóth János Gergely (színművész)
 
Zenei vezető: Bucz Magor
Rendezte: Tóth János Gergely
 
 
További információk:
 
Jegyek: 1000 Ft
 
Jegyek előrendelése:
➡️ Szamosvári Gyöngyvér telefonján: +36-30-391-9765
➡️ Honlapon: https://www.terszinhaz.hu/jegyek/jegyrendeles
➡️ E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!