!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • Klasszikusokkal a ringben
  Bach, Bartók, Schubert, Mendelssohn, Gounod, Kodály és Bucz Magor művei a Térszínházban
 • 50 éves a Térszínház
  50 éves a Térszínház

  1969 - 2019

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

.

Repertoáron volt:

{tab=Színlap}

A magyar népmesemotívumokból építkező cselekmény egy mesésen szegény királyságba vezet. Itt még hóhérra sincs állami költségvetési keret. Megszabadul-e az ország a mindent és mindenkit kiszipolyozó szörnyektől és gonoszoktól?

E kérdés körül bonyolódik a fordulatos mese, és persze azt is megtudhatjuk, hogy kiállja-e Lókötő Péter a próbákat, kié lesz a királylány keze és Bakarasz fele királysága? Az előadás nem nélkülözi a populáris játékra jellemző látványosságot, humort és rögtönzéseket, és így az aktualizálást sem. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt örömére szolgálhat. Különösen népünnepélyekre, vásárokba búcsúkba ajánlható szabadtéri játék.

Játsszák:, Balogh László, Bucz Magor Soma, Csuka János,  Kovács Ákos, Kovács J. István,
Kaszás Villő, Máté Tóth Zsuzsanna, Monzák Péter,
Szamosvári Gyöngyvér, Takács János,

Szcenika: Szász Zsolt

RENDEZŐ: BUCZ HUNOR

{tab=Képek}

 

{tab=Videó}

{source}
<iframe width="300" height="auto" src="http://www.youtube.com/embed/nJ0XdJ5ZJYA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

{tab=Vendégkönyv}

{fcomment}