!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek

RÓMEÓRÓL ÉS JÚLIÁRÓL hírlevél.jpg

A rendező naplójából – Tóth János Gergely írása

„A vágynak gátja kőfal nem lehet...” Talán sokunk fülében cseng ismerősen a jól ismert mondat Shakespeare egyik leghíresebb művéből. Két fiatal szerelmes, akik egymásért mindent megtennének. Hiszik, hogy ha bíznak egymásban, határ a csillagos ég. De vajon a szerelem jó tanácsadó-e? Mint Illés szekere gyors, hevesebb lángra kapnak tőle az emberi szívek. A szerelemmel való találkozás az egyik olyan pillanat az életben ahol egészen más ritmust kap a létezésünk. A másik ilyen pillanat a halállal való találkozás. Mind a kettő szelleme jócskán belengi az előadás világát. A két fiatal, Rómeó és Júlia talán idejekorán találkozik mind a kettővel. Mi lett volna ha ez máshogy történik? Egyfajta reneszánsz felnövéstörténet is ez a színmű. Életünk, sorsunk telis-tele van titkokkal és közben Kosztolányi szavaival élve: mégiscsak egy nagy ismeretlen Úrnak vendége voltam”, vagyunk mindannyian.

Közreműködők

Shakespeare klasszikusának kamaraszínpadi adaptációját Tóth János Gergely, a Pesti Magyar Színház társulati tagjának rendezésében állítjuk színre. A címszerepeket Szondi Tamás és Kelecsényi Panni formálja meg, akiket első alkalommal láthatunk a Térszínház színpadán. Az előadás dramaturgja és a rendező konzultánsa Pintér Károly, aki az angolszász színházkultúra szakértője, a Dél-afrikai Shakespeare Társaság alapítója. A produkció művészeti vezetője és zeneszerzője: Bucz Magor.
További szerepekben: Csuka János, Kecskeméti Róbert, Kövesdi László, Papp Annamária, Szamosvári Gyöngyvér, Téglás Márton.

Rómeóról és Júliáról – Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája nyomán

Előbemutató: 2022. december 16., 19.00

Bemutató: 2022. december 17., 19.00

További előadás: 2022. december 18., 19.00

 

Az előadásokat követően várjuk Önöket egy tea melletti beszélgetésre, amelyen teret adunk az eszmecserének az előadás szereplői, alkotói és kedves nézőink között.

Találkozzunk színházunkban!

___

Jegyek: 2300 Ft

Jegyek előrendelése:
➡️ Szamosvári Gyöngyvér telefonján:
+36-30-391-9765
➡️ Honlapon: https://www.terszinhaz.hu/jegyek/jegyrendeles
➡️ E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

___

További információk:
www.terszinhaz.hu , fb.com/Terszinhaz