!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • "Engedj sírnom..."

  Barokk kamarazene historikus hangszereken és a régi magyar irodalom legszebb versei

 • Páskándi Géza:   A vigéc
 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

 Klasszikusokkal a ringben plakat
 
„Minden zene célja [...], hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára; ahol ezt nem tartják szem előtt, ott nem zene szól, csak pokoli lárma.” A barokk nagymester, Johann Sebastian Bach szavait idézve hangolódunk egy ifjú kortárs zeneszerző estjére, aki hasonlóképp fontosnak tartja, hogy hallgatóságának figyelmét az anyagi tapasztaláson túlra irányítsa. Bach gondolata három évszázad távlatából is iránytűként szolgálhat egy mai alkotónak, hiszen a művészet lényegét, legmélyebb forrását fogalmazza meg.
 
 
Bucz Magor, a Zeneakadémia doktorandusza, színházunk zenei vezetője fiatal művésztársakkal együtt készül szerzői hangversenyére. „Az est különlegessége, hogy a kompozícióim mellett a zenetörténet géniuszainak olyan művei is felcsendülnek, amelyek tematikusan vagy stilárisan kapcsolódnak az ott elhangzó darabjaimhoz” – írja a szerző, akinek igazi kihívást jelent, hogy dallameszmény, tematika, hangszer- és harmóniakezelés, valamint formai struktúrák tekintetében ringbe szálljon a legnagyobb alkotókkal, hiszen alapvetés számára a zenei tradíciók tisztelete. Sokat merít a hangszeres és énekes előadókkal folytatott szakmai diakurzusokból, inspirálja, ha a kollégák beavatják a számukra legfontosabb interpretációs szempontokba.
 
Facebook-esemény linkje: https://fb.me/e/1MxNlvcOt
 
Ajánljuk a Bucz Magorral készített interjút, amely a Jelenkor folyóirat online felületén olvasható:
http://www.jelenkor.net/.../zeneszerzo-korkerdes-bucz-magor
 
További információk:
www.terszinhaz.hu , fb.com/Terszinhaz
Jegyek: 1800 Ft
 
Jegyek előrendelése:
➡️ Szamosvári Gyöngyvér telefonján: +36-30-391-9765
➡️ Honlapon: https://www.terszinhaz.hu/jegyek/jegyrendeles
➡️ E-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!