!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek

 

Interjú Tóth János Gergellyel, aki az őszi előadások folyamán Haimon szerepét alakítja


2022_nov_Antigoné_v2_page-0001-min.jpeg

Barokk kamarazene historikus hangszereken és a régi magyar irodalom legszebb versei.

Engedj sirnom boritokep page 003

Bravó. Nagyszerű volt. (T.J.)

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Nekem is nagyon tetszett, a fiatal zenészek (szegények maszkban), az énekesek remekeltek. A karmester volt a fő attrakció. ilyet még nem láttam. GRATULA MINDENKINEK! (SZ. P.)

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Világszínpadra méltó előadás. köszönöm, hogy vannak ilyen emberek, akik ilyen körülmények között is tudnak nagyot tenni. mind, akik létrehozták ezt az előadást, leginkább méltóak a legnagyobb köszönetre. (H. T.)

 

❗️Online bemutatóra készülünk❗️

Ha az évkör ünnepeire gondot fordítunk, sokat teszünk azért, hogy otthon érezzük magunkat a világban. Ennek szellemében, 2021 húsvétjában egy különleges előadással készülünk, amely Szűz Mária fájdalmát helyezi a középpontba, innen a cím:

🔸A KERESZT ALATT🔸.

Az előadásban életre kel a Winkler-kódex devóciós passiója: a 🔸Mária-siralom🔸 (1506), valamint fiatal zeneművészek tolmácsolásában elhangzik 🔸Pergolesi „Stabat Mater”🔸 című oratóriuma.

Az előadás része a Térszínház 🔸Hang(s)zó🔸 sorozatának, amely célja a hang és szó szakrális egységének kifejezése.

🔸A KERESZT ALATT🔸 c. előadásunkat online közvetítjük a Térszínház honlapján és Facebook-oldalán.

Közvetítések időpontjai:

• 2021. március 31. (sze), 19.30 🔹Fb-esemény linkje: https://fb.me/e/20CwKiN5K
• 2021. április 1. (cs), 19.30 🔹Fb-esemény linkje: https://fb.me/e/273AiJTYx
• 2021. április 2. (p), 19.30 🔹Fb-esemény linkje:
https://fb.me/e/424xsWmFa

További információk ⬇️ https://terszinhaz.hu/.../40096-a-ker...​...

Liszt Ferenc egyetlen Petőfi Sándor-verset zenésített meg, A magyarok Istene címűt, 1881 februárjában. A következő linken meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=9FY5eskL9sM

murc15 petofiLiszt marc 15

 

marc 15

_________________________________________________________________________


 

Bucz Magor szerzői hangversenye a Corvin köz hőseinek emlékére.

2019. október 20-án (vasárnap), 11.00-kor a Térszínházban. 

A műsorban Bucz Magor olyan kompozíciói hallhatóak, melyek a zeneművekben használt szövegek által kapcsolódnak az ’56-os forradalomhoz és annak szellemiségéhez. Elhangzik a zeneszerző „Ereszd meg a felhőköt…” című motettája, amit egy magyar népi imádság szövegére komponált Harangozó Imre 1990-es gyűjtése nyomán. Ősbemutató lesz az Esti imádság című kompozíció, ami Balaskó Jenő versére íródott. És végül az Illyés Gyula-díjas író, Benedikty Tamás Szuvenír című regényének soraira komponált kamaraoratórium kerül bemutatásra, amely 3 énekes szólistát, 2 színművész előadót, és 9 tagú kamaraegyüttest foglalkoztat. Az oratóriumban, a közreműködő színészek révén, a színház kifejezésformái is szerepet kapnak. A műsorban szereplő zeneműveket versek, irodalmi részletek egészítik ki színművészek tolmácsolásában. Közreműködik: Kubik Anna, Jászai- és Kossuth-díjas színművész. Vetítésre is sor kerül, Corvin köziekkel készült interjúrészletek lesznek láthatóak a „Mindent a Hazáért – Corvin köz 1956” című dokumentumfilmből.

„Gyermekkoromtól nagy tiszteletem van azok iránt, akikben él a felelősségérzet, hogy hiteles műalkotásban fejezzék ki az 1956-os forradalomhoz fűződő érzelmeiket, gondolataikat. Bár ‘56 számomra mítosz, mégis úgy éreztem, hogy nekem is lehet kifejezni valóm e témában. Nem csak azért mert édesapám révén, aki Debrecenben nemzetőr volt, közvetlenül kapcsolódom, hanem mert a forradalom szellemisége máig ható erejű: az egyetemes emberibb élet utáni vágy kifejeződése. Fő inspirációs forrásom Benedikty Tamás: Szuvenír című regénye volt, ami a Corvin köziek szemszögéből, sorsokon keresztül, kordokumentumokon alapulva mutatja be '56 eseményeit, előzményeit és hatásait. Búcsúfia című kamaraoratóriumom szövegéhez ebből a regényből választottam részleteket, amiket szabad dramaturgiába rendezve használtam fel. 
A búcsú a közösség életében csakúgy kegyelmi állapot, mint ‘56 a nemzet életében. A búcsúról hozott búcsúfia az, ami mindig emlékeztet minket erre a kegyelmi állapotra, és a nehéz időkben is reményt ad. Ezért a cím.” (Bucz Magor)

Jegyek: 800 Ft

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

https://www.facebook.com/magorbucz/?modal=admin_todo_tour

 

Bucsufia plakat page 001

Alkategóriák