!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • 50 éves a Térszínház
  50 éves a Térszínház

  1969 - 2019

 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

Bucz Magor szerzői hangversenye a Corvin köz hőseinek emlékére.

2019. október 20-án (vasárnap), 11.00-kor a Térszínházban. 

A műsorban Bucz Magor olyan kompozíciói hallhatóak, melyek a zeneművekben használt szövegek által kapcsolódnak az ’56-os forradalomhoz és annak szellemiségéhez. Elhangzik a zeneszerző „Ereszd meg a felhőköt…” című motettája, amit egy magyar népi imádság szövegére komponált Harangozó Imre 1990-es gyűjtése nyomán. Ősbemutató lesz az Esti imádság című kompozíció, ami Balaskó Jenő versére íródott. És végül az Illyés Gyula-díjas író, Benedikty Tamás Szuvenír című regényének soraira komponált kamaraoratórium kerül bemutatásra, amely 3 énekes szólistát, 2 színművész előadót, és 9 tagú kamaraegyüttest foglalkoztat. Az oratóriumban, a közreműködő színészek révén, a színház kifejezésformái is szerepet kapnak. A műsorban szereplő zeneműveket versek, irodalmi részletek egészítik ki színművészek tolmácsolásában. Közreműködik: Kubik Anna, Jászai- és Kossuth-díjas színművész. Vetítésre is sor kerül, Corvin köziekkel készült interjúrészletek lesznek láthatóak a „Mindent a Hazáért – Corvin köz 1956” című dokumentumfilmből.

„Gyermekkoromtól nagy tiszteletem van azok iránt, akikben él a felelősségérzet, hogy hiteles műalkotásban fejezzék ki az 1956-os forradalomhoz fűződő érzelmeiket, gondolataikat. Bár ‘56 számomra mítosz, mégis úgy éreztem, hogy nekem is lehet kifejezni valóm e témában. Nem csak azért mert édesapám révén, aki Debrecenben nemzetőr volt, közvetlenül kapcsolódom, hanem mert a forradalom szellemisége máig ható erejű: az egyetemes emberibb élet utáni vágy kifejeződése. Fő inspirációs forrásom Benedikty Tamás: Szuvenír című regénye volt, ami a Corvin köziek szemszögéből, sorsokon keresztül, kordokumentumokon alapulva mutatja be '56 eseményeit, előzményeit és hatásait. Búcsúfia című kamaraoratóriumom szövegéhez ebből a regényből választottam részleteket, amiket szabad dramaturgiába rendezve használtam fel. 
A búcsú a közösség életében csakúgy kegyelmi állapot, mint ‘56 a nemzet életében. A búcsúról hozott búcsúfia az, ami mindig emlékeztet minket erre a kegyelmi állapotra, és a nehéz időkben is reményt ad. Ezért a cím.” (Bucz Magor)

Jegyek: 800 Ft

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

https://www.facebook.com/magorbucz/?modal=admin_todo_tour

 

Bucsufia plakat page 001