!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • "Engedj sírnom..."

  Barokk kamarazene historikus hangszereken és a régi magyar irodalom legszebb versei

 • Páskándi Géza:   A vigéc
 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

 

A Térszínház (III. kerület, Fő tér 1.) megközelíthető:

1. Tömegközlekedési eszközökkel:

- A piros metró Batthyány téri megállójától a Békásmegyer, illetve Szentendre felé közlekedő HÉV-vel az Árpád híd megállónál leszállunk, és onnan a Vasarely Múzeum mellett besétálhatunk a Szentlélek téren át a Fő térre, és ott a Zichy-kastély, ahol a Térszínház működik.

- A hármas, a kék metró Árpád hídi megállójától, ha felszállunk az 1-es villamosra, és átmegyünk a Dunán, leszállunk a budai hídfőn a Szentlélek téri megállónál, lejövünk a hídról, és a Szentlélek téren át beérünk a Fő térre, ahol a Zichy-kastély szárnyépületében van a Térszínház;

- vagy a piros metró Népstadion úti megállójától 1-es villamossal a fent említett útvonalon.

2. Gépkocsival:

legegyszerűbben az Árpád fejedelem útjáról a Hídfő utcán át érünk a Fő térre. Parkolás a Fő teret körbevevő lakótelepen ajánlott!

3. Helikopterrel:

- Leszállási lehetőség: Óbuda főterén vagy a Zichy-kastély udvarán.