!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • A KERESZT ALATT (online bemutató)

  Az előadásban életre kel a Winkler-kódex devóciós passiója: a ?Mária-siralom? (1506), valamint fiatal zeneművészek tolmácsolásában elhangzik
  ?Pergolesi „Stabat Mater”? című oratóriuma.

 • 50 éves a Térszínház
  50 éves a Térszínház

  1969 - 2019

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

Magyarföldi szentek 1

Színlap

A magyar föld éltető ereje bőséggel kínál bennünket testben és lélekben egyaránt. Az alföld aranyló búzamezői, Tokaj szöllejének nektárja, a szabolcsi alma dús zamata, hősök, mártírok, és szentek, édes anyanyelvünk a mi gazdag örökségünk. Színházi műhelyünk feladata ezt szolgálni.

A Magyarföldi szentek sorozatban rövid, tíz-tizenöt perces játékok jelenítik meg szentjeink legendáit. Népdalok, népi vallásos énekek, átlelkesült képek, maszkok, bábok, és színjáték teremti elénk Savária (Szombathely) szülöttét, a templomvédő Mártont, országalapító királyunkat, Istvánt és fiát, Imre herceget, a szűz ifjak őrzőjét, és Gellértet mártírpüspökünket, aztán Lászlót, az Erdélyt védő lovagkirályunkat. Életet kapnak az Árpádház édes leányai is. Boldog Margit a Nyulak szigetén, testvérnépünknek, a lengyelnek földjén pedig Kinga, és az utolsó Árpád leány, a rózsák királynője Erzsébet, az elesettek gyámolítója és gyógyítója. Előadásunk könnyen utaztatható és nem kíván színházi körülményekekt. Bensőséges viszonyok között a szabadban is játszható.

Szereplők:

Szent Márton- Bucz Magor

Szent István- Ez az előadás felújítás alatt van.

Szent Imre - Ez az előadás felújítás alatt van.

Szent Gellért - Kovács J. István és Szamosvári Gyöngyvér

Szent László - Vajkó Anísia

Szent Margit - Kaszás Villő

Szent Erzsébet - Szamosvári Gyöngyvér

Szent Kinga - Kaszás Villő

Képek: Békés Rozi, Heinrich Ildikó, Sinkó Veronika

Rendező: BUCZ HUNOR