!!! Támogassa a Térszínházat adója 1%-ával !!!
A kedvezményezett neve: TÉRSZÍNHÁZ EGYESÜLET
A kedvezményezett adószáma: 19637396-2-42
részletek
 • 50 éves a Térszínház
  50 éves a Térszínház

  1969 - 2019

 • Szophoklész: Antigoné

  Szophoklész: Antigoné (Tragédia) - "Kreón: Holtan se méltó szeretetre gyűlölőnk. Antigoné: Az én vezérem szeretet, nem gyűlölet. Kreón: Vezéreljen az Alvilágba: ott szeress!"

 • Moliére: Tartuffe

  Az érzések kuszasága és a szeretetnek álcázott önzés a társas színlelés förtelmes színterévé teszi Orgon otthonát. Ezt használja ki Tartuffe, az álszent. A szétzüllött család esélyteken a profi szélhámossal szemben.

 • Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

  Vitéz László a kiszolgált katona és felesége, Markotányos Rózsi történelmünk viharait idézve a mítikus őshazába vezetik a nézőt, hogy az ifjúság nagy kalandjáról, a szerelmesek bujdosásáról, hányattatásáról és egymásra találásáról meséljenek.

 • Bornemisza Péter: Magyar Elektra

  „Bornemisza Péter az ő víg kedvében…” A víg nem csupán azt jelenti, hogy mulatságos, jókedvű, derűs, hanem azt is, hogy vigasztaló. A vigasztalást a reformáció kezdetének ötszázadik évében a hitünket szolgáló reformátoroktól kapjuk. Ezért tűztük műsorra a Magyar Elektrát.

Kedves Közönségünk, Kollégáink, Barátaink!
A KOSSUTH RÁDIÓBAN 2014. október 04.-én (szombaton) 22:30-tól hangzott el egy fél órás beszélgetés Szamosvári Gyöngyvérrel, Bucz Magorral és Bucz Hunorral. Az Esti séta című műsorban Liptay Katalin szerkesztő-műsorvezető kérdezte őket a Térszínházról, az elkövetkező félév műsoráról, legújabb bemutatónkról. Kiemelten szó esett az október 6-án tartott Örökségünk: A Szent Korona című multimédiás előadásunkról, legújabb bemutatónkról illetve felújításunkról (Határ Győző: A ravatal, Csokonai Vitéz Mihály: Özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak), partiumi turnénkról, jeles napokon tartott előadásainkról és a Térszínház hitvallásáról, céljairól.
 
A műsort az alábbi linken hallgathatják meg:
Tisztelettel: Térszínház

.